قهوه روبوستا را می توان تا حدودی مخالف ویژگی های قهوه عربیکا دانست، زیرا قهوه روبوستا نسبت به آب و هوا کمتر واکنش نشان می دهد و در برابر بیماری ها مقاوم تر است. اول از همه در مورد قهوه روبوستا، انواع آن و بهترین ها صحبت می کنیم و سپس به سراغ طرز تهیه قهوه روبوستا با 5 دستگاه مختلف می رویم.

 

نگاهی به قهوه روبوستا بیندازید با توجه به وجود بیش از صد نوع قهوه، روبوستا به دومین قهوه محبوب در بازار جهانی تبدیل شده است. بنابراین، بیایید بفهمیم که چیست و از کجا آمده است. قهوه روبوستا چیست؟ قهوه روبوستا نوعی قهوه است که از دانه های گیاه Coffea canephora تهیه می شود. روبوستا در مرکز و غرب آفریقا در جنوب صحرا سرچشمه گرفته است. این قهوه دومین قهوه پرطرفدار در جهان است و 40 درصد از قهوه تولید شده در جهان را به خود اختصاص داده است. بعد از عربیکا که 60 درصد (یا بیشتر) باقیمانده قهوه در سراسر جهان را تشکیل می دهد، در رتبه دوم قرار دارد.

 

انواع قهوه روبوستاقهوه روبوستا

قهوه روبوستای ویتنامی:

هنگامی که روبوستا به درستی رشد می کند، طیف وسیعی از دانه ها با کیفیت های متفاوت را در هر منطقه از روبوستا تولید می کند که نشان دهنده اهمیت در کشت قهوه است. بالاترین کیفیت آنها در ارتفاعات مرکزی رشد می کند، جایی که طعم آن با افزایش ارتفاع، لطیف تر می شود. دانه های روبوستا نسبت به عربیکا کافئین بیشتری دارند اما 60 درصد قند و چربی کمتری دارند. نت های طعم ممکن است شامل نت های شکلاتی، آجیلی و خاکی باشد.

 

قهوه روبوستای اندونزیایی:

بهترین قهوه اندونزی از استان بالی می آید. قهوه کینتامانی بالی نوعی قهوه است که در ژاپن، اروپا و عربستان سعودی رایج است. ویژگی بارز قهوه کینتامانی این است که طعم کمی تلخ و نارنجی دارد، زیرا اسید مرکبات تازه و عطر گلی بر آن غالب است.طعم میوه چگونه می تواند وجود داشته باشد؟ این به این دلیل است که کشاورزان قهوه در کینتامانی همیشه به باغ های پرتقال نزدیک هستند، بنابراین طعم تازه ای دارد. علاوه بر این، قهوه Toraja از سولاوسی جنوبی می آید که نام آن در ژاپن و آمریکا به خوبی شناخته شده است. قهوه توراجا یکی از بهترین قهوه های اندونزی است که با دارچین یا هل مزه دار می شود. حتی شرکت ژاپنی Key Coffee قهوه توراجا را به عنوان یک نوشیدنی درجه یک به ثبت رسانده است.

 

قهوه روبوستای هندی با گیلاس درجه یک:

آیا کافئین زیادی در قهوه خود دوست دارید؟ یا شاید شما فقط یک چالش قهوه واقعی را دوست دارید؟ سپس روبوستای گیلاس هندی ممکن است برای شما مناسب باشد. دانه های قهوه روبوستا به معنای واقعی کلمه یک گونه متفاوت است. سایر انواع قهوه عربیکا هستند.

چند مورد از تفاوت های روبوستا با سایر قهوه‌ها

روبوستا تقریباً دو برابر مقدار کافئین دارد (2.7٪ در مقایسه با 1.5٪ در عربیکا).

ثانیا، روبوستا قند کمتری دارد (3-7٪ در مقایسه با 6-9٪ عربیکا).

ثالثاً حتی لوبیا سبز خام هم شباهتی به عربیکا ندارد.

به طور معمول، این تفاوت ها به این معنی است که روبوستا نوشیدنی قوی تر و قوی تر از سایر غلات تولید می کند. اما مزایایی نیز دارد، به عنوان مثال، از آنجایی که گیاهان قهوه روبوستا کمتر در معرض آفات و بیماری ها هستند، نسبت به عربیکا (غیر ارگانیک) به علف کش ها و آفت کش ها بسیار کمتری نیاز دارند. علاوه بر این، درخت قهوه روبوستا عملکرد بالاتری نسبت به عربیکا دارد، بنابراین معمولاً هزینه کمتری دارد.

 

طرز تهیه قهوه روبوستا

قهوه ساز کمکس بیشتر شبیه یک اثر هنری است تا قهوه ساز، به همین دلیل است که برخی افراد از قهوه ساز کمکس برای تزئین خانه یا کافی شاپ خود استفاده می کنند. این قهوه ساز از اوایل دهه 2000 بسیار محبوب شده است و طرفداران زیادی دارد که حداقل یکی از این قهوه سازها را می توانید در اکثر کافی شاپ ها مشاهده کنید. قهوه یا هر نوشیدنی گرمی که با قهوه ساز کمکس تهیه می شود، قهوه نسل سومی است که در تهیه نوشیدنی با این دستگاه نیاز به دانش خاصی ندارد و همچنین به راحتی می توان قهوه را با عطر و طعمی منحصر به فرد سرو کرد.

انواع قهوه

در مرحله اول تهیه قهوه روبوستا با کوماکس به موادی مانند: قهوه ساز کمکس، فیلتر کاغذی مخصوص و تمیز، کتری آب جوش قهوه، ترازو و پودر قهوه با درجه آسیاب مناسب نیاز خواهید داشت. در مرحله اول کاغذ صافی را روی دستگاه نصب کنید تا سوراخ را بپوشاند. مقداری آب جوش روی فیلتر بریزید و پس از چند ثانیه آب را از دستگاه خارج کنید. این کار طعم کاغذی فیلتر را از بین می برد و دستگاه شروع به گرم شدن می کند. پس از تخلیه آب، کامکوات ها را روی ترازو بگذارید. دانه های قهوه تازه برشته شده را در سطح متوسط ​​آسیاب کنید تا پودر قهوه کمی درشت شود. آب را به آرامی به صورت مارپیچ یا دایره ای روی فیلتر Camex بریزید تا سطح آب به حدود یک سانتی متر بالاتر از دستگاه برسد. وقتی سطح آب و قهوه به حدود دو سانتی متر رسید، برای بار دوم به آرامی آب اضافه کنید و تا زمانی که آب تمام شود ادامه دهید. هر مقدار آبی که استفاده می کنید باید در عرض دو دقیقه روی فیلتر بریزید.

توجه: فرآیند دم کردن قهوه بین 3:30 تا 4:30 دقیقه طول می کشد و اگر بیشتر طول بکشد، دفعه بعد باید قهوه کمتری آسیاب کنید یا آب را سریعتر روی پودر قهوه بریزید و اگر کمتر از این مدت زمان لازم باشد، سپس آب را آهسته تر بریزید یا قهوه بیشتری آسیاب کنید.

به این مقاله امتیاز دهید