نحوه عملکرد بخار قهوه ساز در دستگاه های اسپرسوساز بدین صورت است که با کمک پمپ فشار قوی و بخار، آب ولرم را با فشار بسیار زیاد از میان دانه های آسیاب شده قهوه خارج می   کند و در نهایت نوشیدنی غلیظ و کرم رنگی به شما تحویل می دهد. در این راستا برای تهیه بهترین اسپرسو، در ادامه این مطلب درباره نحوه کار با بخار قهوه ساز صحبت خواهیم کرد.

 

اسپرسو بر پایه بخار چیست؟

برای صحبت در مورد نحوه کار با بخار قهوه ساز، باید بدانیم که اسپرسو چیست و چگونه دستگاه های اسپرسوساز مبتنی بر بخار با دستگاه های اسپرسوساز پمپی مقایسه می شود.

اسپرسو روشی برای دم کردن قهوه است که آب را با فشار بسیار بالا از طریق قهوه ریز آسیاب شده عبور می دهد. این به طور سنتی با پمپ انجام می شود. فشار ایده آل برای یک اسپرسو، مانند آنچه در کافی شاپ خریداری می کنید، فشار 9 بار است.

دسته قهوه ساز

از طرف دیگر، اسپرسو بر پایه بخار از بخار برای ایجاد فشار دم استفاده می کند. فشار ایجاد شده با بخار به اندازه فشار ایجاد شده با پمپ نیست. دستگاه های اسپرسوساز مبتنی بر بخار می توانند به فشار حدود 3 بار برسند. این بیشتر از یک قابلمه موکا است، در حدود 1 بار، اما بسیار کمتر از اسپرسو مبتنی بر پمپ، (فشار 15 بار در 9 بار تنظیم می شود).

به طور خلاصه مزایای اسپرسوی بخار در مقابل پمپ اسپرسو را می توان در موارد زیر خلاصه کرد:

  • دم کرده با فشار 9 بار – استاندارد صنعت اسپرسو
  • زمان استخراج بین 25 تا 35 ثانیه است.
  • بسیار گران تر از اسپرسوی بخار
  • در هر دم یک شات دوبل می کشد.
  • قهوه ریز آسیاب شده
  • برای استخراج یک شات خوب قهوه، تکنیک بیشتری لازم است.
  • اسپرسو بر پایه بخار
  • تا فشار 3.5 بار
  • می توانید تا 20 اونس قهوه را در یک بار دم کنید.

با این حال این روش در نحوه کار با بخار قهوه ساز معایبی نیز می تواند داشته باشد:

  • باید از آسیاب درشت تر استفاده شود. فشار پایین تر نمی تواند سنگ زنی ریزتر را تحمل کند و یک آسیاب ریز به دستگاه آسیب می رساند.
  • زمان استخراج متفاوت است. می تواند از 5 ثانیه تا یک دقیقه باشد.
  • درست کردن قهوه آشامیدنی آسان تر است. با این حال، این قهوه ای است که مسلماً اسپرسو نیست.
  • برخی از افراد این قهوه را به اسپرسو ترجیح می دهند، طعم و مزه آن میان فرنچ پرس، اسپرسو و قطره ای است.

قهوه ساز

مزایا و معایب اسپرسوسازهای بخارپز

نکته مهم در مورد نحوه کار با بخار قهوه ساز این است که اجازه می دهد دم کردن اسپرسو در دسترس عموم باشد. خرید اسپرسوساز بخار هم مزایا و هم معایبی دارد و در نهایت انتخاب شما به اولویت ها و نیازها بستگی دارد.

 

مزایای این دستگاه به شرح زیر است:

  • دستگاه های اسپرسو بخار ارزان قیمت هستند. دستگاه های اسپرسوساز مبتنی بر بخار بسیار ارزان تر هستند. نیازی به قطعات متحرک به شکل پمپ نیست. بخار از آب ایجاد می شود که در حال حاضر آزاد است. از همین بخار می توان برای تامین انرژی یک میله بخار برای گرم کردن شیر نیز استفاده کرد.
  • آنها قهوه بیشتری دم می کنند. همچنین بخار قهوه ساز 4برابر بیشتر از اسپرسوی پمپی به بیکباره قهوه دم می کند. این برای خانواده ها و مهمانی های شام عالی است. مشخصات طعم اسپرسو بر پایه بخار قوی تر و تلخ تر از طعم اسپرسو سنتی است. این برای افرادی که به دنبال طعم اصیل قهوه هستند گزینه ای بسیار عالی است.
  • برای استفاده آسان تر هستند. تکنیک های آن اندک است و افراز بسیاری می توانند با آن کار کنند. ماشین ها تا حد زیادی اتوماتیک هستند. بنابراین، آنها برای باریستاهای سطح ابتدایی یا افرادی که علاقه مند به دم کردن قهوه هستند بهترین گزینه است.
  • تمیز کردن آن ها راحت است. تمیز کردن این دستگاه ها نیز بسیار ساده است. بسیاری از ماشین‌های مبتنی بر بخار عمدتاً خود تمیز شونده هستند. آنها معمولاً دارای بخارپز داخلی برای کف کردن شیر هستند.
  • برای لاته و کاپوچینو عالی است.
  • فضااای اندکی اشغال می کنند. آنها بسیار کوچکتر هستند. این بدان معنی است که آنها فضای کمتری را روی میز شما اشغال می کنند. قهوه بیشتری را می توان در یک زمان دم کرد، که اگر قهوه زیاد دوست دارید، خانواده بزرگی دارید یا دوست دارید میزبانی کنید، ایده آل است.

نحوه کار با بخار قهوه ساز گام به گام

برای آشنایی با نحوه کار با بخار قهوه ساز باید ابتدا مخزن آب آن را خارج کرده، آن را پر کنید و در جای خود قرار دهید. سپس سبد فیلتر را با پودر قهوه آسیاب شده پر کنید.. اکنون به کمک تمپر، سطح قهوه را صاف کرده و آن را فشرده نمایید. این کار برای عصاره گیری ضروری است. نگه دارنده را در جای خود قرار داده و قفل کنید سپس دستگاه را به برق متصل کنید و آن را روشن کنید.

صبر کنید تا چراغ نشانگر اسپرسو بر روی بدنه دستگاه روشن و به رنگ سبز درآید. لیوان یا فنجان قهوه خود را زیر خروجی نوشیدنی قرار داده و دکمه مخصوص را فشار دهید. خروج نوشیدنی از اسپرسو (که دارای نشانگر فنجان است) را فشار دهید. اکنون که نیمی از فنجام پر شد، دستگاه را خاموش کرده، نوشیدنی خود را میل کنید.

 

برای تمیز کردم فیلتر می توانید قهوه موجود در سبد را خارج کرده و سبد را بشورید. همچنین می توانید سینی مخصوص و مخزن زیر آن را دستمال بکشید.

جمع بندی

نحوه کار با بخار قهوه ساز، مانند قهوه ساز دستی فشاری است. اما از آنجایی که از فشار آب برای عصاره گیری استفاده می کند، طعم دلنشین تری به شما می دهد.

 

به این مقاله امتیاز دهید