قهوه به عنوان یک نوشیدنی گرم به شکل های مختلفی آمادهی مصرف می شود که گاهی با هنر آمیخته و تجربه یک طعم مطبوع همراه با زیبایی به همراه دارد. در نقاط مختلف و با استفاده از انواع قهوه و ترکیبات متنوع روشهای متفاوتی برای سرو قهوه وجود دارد.در این مقاله شما با آموزش انوع قهوه و اسپرسو آشنا خواهید شد. اگر قصد خرید قهوه ساز و قهوه ساز فلاویا را دارید پشنهاد می کنیم به وب سایت مراجعه نمایید.
نحوه دم کردن و آموزش انواع قهوه و اسپرسو
برای آموزش انوع قهوه و اسپرسو ابتدا چند مورد از کاربردیترین و محبوبترین روشهای تهیه قهوه را در وب سایت فلاویا ارائه میدهیم و سپس به سراغ انواع نوشیدنی با اسپرسو خواهیم رفت:
قهوه ترک
برای تهیه قهوه ترک دانهها باید بسیار نرم آسیاب شوند و دارای کف روی سطح و لرد در ته فنجان میباشد. برای تهیه قهوه ترک، پودر قهوه آسیاب شده داخل یک ظرف کوچک مخصوص که جازوه نامیده میشود ریخته میشود و به آن آب و در صورت دلخواه شکر اضافه کرده و هم میزنند تا آب به نقطه جوش رسیده و روی سطح آن کف قهوه تشکیل شود. قهوه جوش را قبل از جوش آمدن قهوه و درست زمانی که کف قهوه شروع به بالا آمدن کرد از روی حرارت برداشته و سرو میشود.
آموزش قهوه فرانسه یا قهوه فیلتری
بر خلاف قهوه ترک در قهوه فرانسه دانه ها زبرتر آسیاب می شود و با دستگاه قهوه ساز معروف به فرنچ پرس دم میشود. برای تهیه آن قهوه در داخل فیلتر کاغذی در دستگاه های برقی و فیلتر توری در فرنچ پرس میماند و تنها عصاره قهوه به وسیله آب گرم خارج میگردد. قهوه فرانسه مانند چای رقیق و فاقد کف و لرد است و در لیوان معمولی قابل سرو است.
۳ تهیه و آموزش انواع قهوه و اسپرسو espresso
در آموزش انوع قهوه و اسپرسو، میزان آسیاب دانه قهوه برای اسپرسو نرم تر از بین فرانسه و ترک است و عصاره قهوه با عبور فشار زیاد آب از قهوه توسط دستگاه مخصوص اسپرسو به طور کامل خارج میشود. اسپرسو در فنجان کوچکتری نسبت به قهوه ترک سرو میشود و روی آن کف نازک و روشنی تشکیل شده و فاقد لرد است.
آموزش قهوه دمی
دم آوری قهوه بصورت قطرهای و فیلتری است از روشهای محبوبی است که با استفاده از دستگاه قهوهساز مخصوص مانند سایفون , کمکس و V60 صورت میگیرد. در این روش قهوه آسیاب شده درشتتر و تقریبا مشابه با آسیاب فرانسه بوده و در نهایت یک قهوه صاف بدون لرد و فاقد کف خواهید داشت.
قهوه های فوری
نسکافه و یا کافی میکس از انواع قهوه فوری استفاده هستند که نام آشناترند. به طورکلی به قهوههایی که با فرآوری خاص در کارخانه آماده میشودو صرفا برای آمادهسازی آن آب جوش و یا شیر نیاز است تا به نوشیدنی دلخواه تبدیل شود، اطلاق میشود.
آموزش انواع قهوه و اسپرسو و نوشیدنی های خوشمزه
قهوه اسپرسو یا دمی بسیار محبوب است و اغلب با ترکیب شیر و مواد دیگری مانند شکلات ؛ پودر کاکائو ؛ یا فوم شیر ، خامه و… ترکیب شده و رسپی های مختلف را بوجود می آورند. در ادامه آموزش قهوه به انواع معروف اسپرسو اشاره میکنیم:
اسپرسو دوپیو
اسپرسو توسط ماشین اسپرسوساز عصاره گیری میشود و اسپرسو دوپیو یا اسپرسو دابل شامل دو شات از اسپرسو است.
اسپرسو لانگو
اسپرسو لونگو lungo در واقع یک شات اسپرسو است اما زمان عصارهگیری طولانیتر ( ۲۵ تا ۴۰ ثانیه ) از زمان معمولی (۱۸ تا ۲۲ ثانیه ) دارد.
اسپرسو ریستریتو
اسپرسو ریستریتو نصف یک شات اسپرسو عصارهگیری شده است، و به طور دقیقتر ۷ گرم قهوه با ۱۵ میلی لیتر آب عصارهگیری میشود.
اسپرسو ماکیاتو
بخش قابل توجهی از اسپرسو ماکیاتو را قهوه اسپرسو تشکیل میدهد که به همراه مقدار کمی شیر بخار داده شده و فوم شیر آماده میشود و در فنجان های قهوهخوری سرو میشود.
لاته ماکیاتو
لاته ماکیاتو برخلاف اسپرسو ماکیاتو، بیشتر از شیر بخار زده شده تشکیل میشود. برای تهیه آن یک لیوان بلند شیشه ای با شیر بخار زده پر میشود و سپس قهوه اسپرسو به آرامی بر روی شیر ریخته تا شکل یک دایره تیره بر روی سطح شیر تشکیل شود. لایههای مختلف فوم شیر و اسپرسو و شیر در لیوان شیشهای مشخص است.
کافه لاته
در کافه لاته فوم شیر بسیار کم است و بیشتر نوشیدنی را شامل شیر بخار زده میشود. شیر بر روی قهوه اسپرسو ریخته میشود و با یکدیگر ترکیب میشوند و لایهها تفکیکپذیر نیستند. در حالت ایدهآل به صورت لاته آرت باشکلهای زیبا سرو میشود.
کاپوچینو
کاپوچینو نوشیدنی ایتالیایی بر پایه قهوه اسپرسو هست که معمولا از نسبت مساوی قهوه اسپرسو و فوم شیر و شیر بخار زده تشکیل میگردد.
دو روش رسپی دیگر برای کاپوچینو هم وجود دارد. کاپوچینو خشک فوم بیشتری نسبت به شیربخار زده دارد و کاپوچینوی تر یا WET که شیر بخار زده بیشتر از به فوم شیر است.
اسپرسو کن پانا
برای تهیه اسپرسو کن پانا CON PANA ایتالیایی خامه زده شده را روی قهوه اسپرسو اضافه میکنند.
آموزش قهوه موکا
برای تهیه موکا قهوه اسپرسو با سیروپ شکلات در لیوان ریخته و روی آن با شیر بخار زده شده پر میشود. برای تزیین از خامه زده شده و خرده شکلات استفاده و در لیوان بلند شیشه ای سرو میشود.
آموزش قهوه آمریکانو
برای تهیه آن کافیست بعد از وعصاره گیری یک شات قهوه اسپرسو روی آن آب داغ اضافه نمایید.
برای طرز تهیه قهوه روی گاز با قهوه جوش میتوانید از محبوب ترین قهوه جوش های خانگی یعنی موکاپات استفاده کنید و میتوانید روی گازی در عرض چند دقیقه و یک شات قهوه اسپرسو تهیه کنید.
به صورت کلی و جامع انواع قهوه و روش های تهیه آن به شما آموزش داده شد. البته اگر به عنوان باریستا قصد فعالیت دارید بهتر است حتما یک دوره آموزش قهوه نزد افراد معتبر ببینید تا در کار خود موفق باشید.